250 gr hallon (utan kärnor, ca 350 gr med kärnor)
4 blad gelantin eller 2 tsk gelantinpulver+2 msk vatten
3 msk strösocker (eller efter egen smak)
2 tsk vaniljsocker
1. Tina hallon och förbered gelantin. Ta en skål med kallt vatten och lägg i 4 gelantinblad eller 2 tsk gelantinpulver med 2 msk kallt vatten. Låt dra.
2. Lägg hallon i gryta och koka upp dem med socker och vaniljsocker under några minuter. Passera genom sil så att kärnorna försvinner.
3. Häll tillbaka hallon i grytan, värm upp och lägg i gelantinet (ta upp bladen och pressa till dem så det mesta vattnet försvinner) och rör tills allt har smält. Låt svalna till rumstemperatur.
4. Vispa grädde och häll i hallon lite i taget och rör försiktigt tills allt är blandat.
5. Låt stå i kyl några timmar eller tills det stelnat. Jag brukar göra mitt på kvällen så det står över natten.
2. Lägg hallon i gryta och koka upp dem med socker och vaniljsocker under några minuter. Passera genom sil så att kärnorna försvinner.
3. Häll tillbaka hallon i grytan, värm upp och lägg i gelantinet (ta upp bladen och pressa till dem så det mesta vattnet försvinner) och rör tills allt har smält. Låt svalna till rumstemperatur.
4. Vispa grädde och häll i hallon lite i taget och rör försiktigt tills allt är blandat.
5. Låt stå i kyl några timmar eller tills det stelnat. Jag brukar göra mitt på kvällen så det står över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar