Passande att dela med mig av dessa små godbitar när det har snöat i snart ett dygn i Skåne, närmare bestämt i Bromölla. Jag som trodde våren var kommen... Godbitarna smälter i munnen och jag vill bara ha fler av dem :) I mitten av dessa chokladkakor gömmer sig en bit krämig nougat.
Grunddeg
600 gr vetemjöl (10 dl)
180 gr strösocker (2dl)
500 gr smör
2 äggulor
Tips! Dela upp degen i 6 delar och frysa in det som inte går åt.
Recept ca 24 st
2/6 delar av degen
16 gr Valrhona kakaopulver (3 msk)
100 gr nougat ex Odense
Florsocker
Gör så här:
Arbeta in kakaon väl i degen och dela den i 24 bitar. Då jag alltid väger mina ingredienser vägde jag upp varje bit till ca 18 gr. Skär även nougaten i 24 små bitar. Platta till degbitarna lite och lägg på en nougatbit. Nyp ihop degen runt nougaten och rulla till små bollar. Lägg dem i kyl i minst 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 11-13 min. Låt svalna och pudra rikligt med florsocker så de blir vita och fina.
Oj va goda chokladkakorna ser ut!
SvaraRaderadem här ser grymt farliga ut skulle nog kunna äta ett par stycken
SvaraRadera