söndag

Hästtårta till Clara

Igår fyllde min stora systerdotter Clara 8 år. För några veckor sedan frågade jag vad hon vill ha för tårta. Hon visste verkligen vad hon ville ha för det kom som rinnande vatten. Den ska ha chokladbottnar, och mellan ska det vara jordgubbsmousse och banan. Sen vill jag ha en häst på tårtan, eller en kanin, precis som sin lilla "Minihopp". Hmm... okej, en häst eller kanin tänkte jag. Kanin är uteslutet för jag kan inte göra en kopia av lilla Minihopp. Hur ska jag lyckas med detta?!?!?

 Jag visste med en gång vad jag ville ha för häst, jag hade sett Ann Hansson, från Flickorna i köket, göra jättefina hästar. Jag vet ungefär hur hon gör dem också för hon har varit så snäll och delat med sig av sin beskrivning på en Facebook-grupp. Det var bara att börja på och modellera enl Ann's beskrivning. Det var ju dock lättare sagt än gjort :(. När min sambo ibland frågar mig om jag klarar av att göra alla dekorationer så svarar jag alltid, "Hur svårt kan det va?" Likaså hade jag sagt denna gång. Denna gång är nog första gången jag fick ge mig. Jag satt i flera timmar och försökt få ihop första hästen, och det gick bara inte. Jag bestämde mig för att strunta i det, men hur skulle jag förklara detta för lilla Clara, att moster inte kunde ge henne sin hästtårta. Jag sov dåligt den natten men nästa kväll gjorde jag ett nytt försök. Jag valde att inte göra hela hästen i en modellering utan jag gjorde kropp och huvud för sig och benen för sig. Nu gick det mycket bättre, det såg faktiskt ut som en häst. Gud vad glad jag blev, nu får Clara sin hästtårta. Den natten sov jag gott :) Nästa dag färdigställde jag hennes tårta och blev nöjd med resultatet. Det bästa av allt är att Clara också blev nöjd över resultatet.

Jag blev smått överraskad över hur gott det var med jordgubb och banan, verkligen en superkombination. Jag hackade bananerna i lite större bitar och smetade lite glasskräm över för att det skulle bli extra gott. Denna kombination kommer jag definitivt att göra igen. Den var supergod!!

Så här blev Claras tårta!!


Förra året fick Clara en Barbietårta, även denna hade jordgubbsmousse. Clara gillar jordgubbar :) och vem gör inte det??? :)


1 kommentar: