torsdag

Chokladiga snöbollar

Passande att dela med mig av dessa små godbitar när det har snöat i snart ett dygn i Skåne, närmare bestämt i Bromölla. Jag som trodde våren var kommen... Godbitarna smälter i munnen och jag vill bara ha fler av dem :) I mitten av dessa chokladkakor gömmer sig en bit krämig nougat.





Grunddeg

600 gr vetemjöl (10 dl)
180 gr strösocker (2dl)
500 gr smör
2 äggulor

Tips! Dela upp degen i 6 delar och frysa in det som inte går åt.


Recept ca 24 st
2/6 delar av degen

16 gr Valrhona kakaopulver (3 msk)
100 gr nougat ex Odense
Florsocker

Gör så här:

Arbeta in kakaon väl i degen och dela den i 24 bitar. Då jag alltid väger mina ingredienser vägde jag upp varje bit till ca 18 gr. Skär även nougaten i 24 små bitar. Platta till degbitarna lite och lägg på en nougatbit. Nyp ihop degen runt nougaten och rulla till små bollar. Lägg dem i kyl i minst 30 min. 
  Sätt ugnen på 175 grader. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 11-13 min. Låt svalna och pudra rikligt med florsocker så de blir vita och fina.


2 kommentarer:

  1. Oj va goda chokladkakorna ser ut!

    SvaraRadera
  2. dem här ser grymt farliga ut skulle nog kunna äta ett par stycken

    SvaraRadera