lördag

Jitterbuggare

Det var längesen jag gjorde Jitterbuggare, har tänkt på det ganska länge men det blir liksom inte av. I onsdags bestämde jag mig för att göra dessa goda små kakor. Receptet kommer från "Sju sorters kakor". Jag tyckte dock inte att marängen smakade så mycket (enl receptet) så jag lade till lite extra socker. Nästa gång jag gör dessa underbart goda kakor tänker jag lägga till lite Valrhona cacaopulver. Kan riktigt känna smaken i munnen och det börjar redan vattnas :)



Recept ca 50 st

Ugn 175 ca 12-15 min

Mördeg:
270 gr mjöl (4 1/2 dl)
90 gr socker (1 dl)
200 gr smör
1 äggula

Fyllning:
2 äggvitor
75 gr socker (5,5 msk)

1. Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Låt degen vila svalt (ca 30-60 min)
2. Vispa vitorna till ett hårt skum och tillsätt socker under fortsatt vispning.
3. Dela mördegen i 2 delar och kavla ut varje del till drygt ½ cm tjock rektangel, 16*30.
4. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem till två rullatårtor. 
5. Lägg dem på en skärbräda och ställ dem kallt en stund.
6. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen.

6 kommentarer:

  1. Så goda! Jag har aldrig själv bakat jitterbuggare. Ha en fin lördag, kram!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket!
    Spritsningen gick faktiskt förvånansvärt fort, inte så komplicerat :)
    Kan lägga ut en guide :)

    SvaraRadera
  3. Svar
    1. Jo tack, här är allt bra, med dig oxå? :)

      Radera
  4. Ahhh, jitterbuggare! En av mina favoriter :-)

    SvaraRadera