Recept ca 50 st
Ugn 175 ca 12-15 min
Mördeg:
270 gr mjöl (4 1/2 dl)
90 gr socker (1 dl)
200 gr smör
1 äggula
Fyllning:
2 äggvitor
75 gr socker (5,5 msk)
1. Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Låt degen vila svalt (ca 30-60 min)
2. Vispa vitorna till ett hårt skum och tillsätt socker under fortsatt vispning.
3. Dela mördegen i 2 delar och kavla ut varje del till drygt ½ cm tjock rektangel, 16*30.
4. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem till två rullatårtor.
5. Lägg dem på en skärbräda och ställ dem kallt en stund.
6. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen.
Så goda! Jag har aldrig själv bakat jitterbuggare. Ha en fin lördag, kram!
SvaraRaderaTack så mycket!
SvaraRaderaSpritsningen gick faktiskt förvånansvärt fort, inte så komplicerat :)
Kan lägga ut en guide :)
Ja, gör gärna det!!!
Raderaallt bra?
SvaraRaderaJo tack, här är allt bra, med dig oxå? :)
RaderaAhhh, jitterbuggare! En av mina favoriter :-)
SvaraRadera