tisdag

Cupcake med citronsmörkräm

Till dessa cupcakes använde jag tårtbottenreceptet och de blev hur bra som helst. Citronkrämen är ett recept ur Allt om Mat nr 6, 16 mars 2012.

Citronsmörkräm:

3 äggulor
1 dl socker
1/2 + 1 1/2 dl vispgrädde
2 msk pressad citron
150 gr smör, rumsvarmt
1 citron, rivet skal
ev lite gul färg, pastafärg eller hushållsfärg

Blanda äggulor, socker, 1/2 dl grädde och citronsaft i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret i små klickar. Tillsätt citronskalet. Låt krämen kallna. Vispa upp 1 1/2 dl grädde och blanda detta i krämen.


I denna cupcake är citronsmörkrämen ej utblandad med grädde.