onsdag

Recept - Mousse

Hallonmousse

Det är ofta svårt att få till en bra mousse med gelantin, jag har misslyckats supermånga gånger. Vill rekommendera en mousse som jag har lyckats med ett flertal gånger. Ursprungsreceptet är plockat från Coop men har modifierat den lite genom att lägga till ytterligare lite gelantin för att passa som en bra fyllning i tårta.

400 gr hallon (3 dl pressade hallon utan kärnor)
2,5 tsk gelantinpulver (2,5 msk vatten)
0,75 dl vatten
1 dl socker
3 dl grädde

Tina 400 gr hallon (gärna självupptinade, ej mikro) pressa i sil. Förbered gelantinet och låt stå 5-10 min. Koka upp socker och vatten ca 2 min eller tills det är en klar vätska. Lägg gelantin i sockerlag och låt smälta, låt sedan detta svalna. Under tiden vispas grädde. Blanda hallon med sockerlag+gelantin och häll över i en skål och blanda ner den uppvispade grädden (grädden vispas lagom, ej för hårt), lite  i taget.

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar