måndag

Vaniljbavaroise

Ett underbart recept på en vaniljmousse som påminner mycket om vaniljpannacottan. Skillnaden är att i vaniljbavaroisen används även mjölk, dvs lika mycket mjölk som grädde vilket gör denna fyllning lite lättare än vaniljpannacottan (inte lika fet).

Jag utgick från receptet på Smulans bakblogg


200 g mjölk (2 dl)
65 g äggula (ca 4 äggulor)
80 g socker
1 vaniljstång
1 tsk gelatinpulver (+ 1 msk vatten)
200 g vispad grädde (2 dl)


1.Blanda gelantinpulver och vatten, låt svälla 5 min.
2.Skrapa ur vaniljstången och lägg i mjölken, koka upp och låt dra ca 10 min.
3.Vispa socker och äggula lätt och tillsätt i mjölken och sjud till 84-85 grader.
4.Tillsätt gelantinet och kyl till ca 20 grader och vänd ned i den lätt vispade grädden. Blandas i omgångar.
5. Låt stå i kylen så den blir fast innan du fyller tårtan.

Denna mängd användes till ett lager fyllning i tårta på 26 cm i diameter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar