måndag

Pepparkakstryffel

För inte så länge sedan gjorde jag en saffranstryffel som blev en succé! Blev då lite nyfiken på pepparkakstryffel och stötte på ett recept på Marron.se när jag surfade runt bland chokladpralinernas värld. Tryfflarna var goda men lite för kraftiga i smaken enligt mig. Nästa gång minskar jag på pepparkakskryddorna för att få dem lite mildare.  



Recept ca 10-15 st

50 gr grädde
20 gr smör
100 gr mjölkchoklad
1 tsk pepparkakskrydda 
1-2 tsk konjak

1. Hacka chokladen
2. Koka upp grädde och rör ner smöret
3. Häll gräddblandningen över chokladen och blanda i kryddor och konjak, rör till en slät massa.
4. Låt tryffeln kallna i kylskåpet några timmar. 

Här har jag rullat tryfflarna i lite florsocker.

Smaklig spis!

2 kommentarer:

  1. ser riktigt goda ut,själv har ja vitchokladtryffel i kylen sen i går.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm...låter gott, det står på min lista att göra innan jul ;) som mycket annat förstås!!!

      Radera